Knaagdierenpension de Blaarkop in Nieuwe Wetering

Knaagdierenpension “de Blaarkop”

Het pension is gevestigd in een mooie boerderij in het kleine Zuid-Hollandse plaatsje Nieuwe Wetering (gemeente Kaag en Braassem). Een ideale vakantie-opvang omgeving. Het knaagdierenpension bestaat dit jaar (2019) alweer 25 jaar. Het pension is aangesloten bij DIBEVO dit is de landelijke branchevereniging voor de huisdierensector. De dieren worden met liefde en kennis van zaken verzorgd.

  • Landelijke omgeving

  • Gecertificeerd

  • Veel ervaring

We houden van dieren

Naast de pensiongasten zijn er op de boerderij ook nog eigen dieren, waaronder geiten, kippen, poezen, duiven, lammetjes en soms een kalfje. In het voorjaar zijn er altijd paplammetjes, die met de fles grootgebracht worden. Zelf hebben we natuurlijk ook konijnen. Voor de landbouwhuisdieren (geiten en schapen) hebben we een U.B.N.-nummer. Dieren zijn voor ons en voor heel veel mensen belangrijk, zij verdienen goede zorg en die krijgen ze bij ons.

De Blaarkop

De naam, “de Blaarkop”, lijkt wat vreemd omdat de blaarkop een oud-Hollands (koeien)runderras is. Dit ras kwam hier in de streek heel veel voor. De melk van deze koeien was namelijk uitermate geschikt voor de (leidse)kaasbereiding. Tot zo’n 40-50 jaar geleden begraasden de blaarkoppen hier de weilanden en in de stal waar zeven jaar geleden nog blaarkoppen stonden, staan nu de pensiondieren.